Teknoloji

Avrupa’nın Yeni Uzay Teleskobu Öklid İlk Fotoğraflarını Dünya’ya Gönderdi

Avrupa Uzay Ajansı 1 Temmuz 2023’te fırlatıldı. Öklid (Öklid)uzay teleskobu, şimdi ilk ayında, uzayın derinliklerine bakıyor ilk fotoğrafları Dünyaya teslim edildi. Fotoğrafta, ortada Dünya’ya poz veren sayısız galaksi ve yıldız var.

Uydudan gelen fotoğraflar aynı zamanda bilim insanlarını rahatlattı. Uzay gemisinde iki kamera VIS ve NISP sorunsuz çalışıyor onaylanmış. Ancak bu manzaralar artık sadece başlangıç.

Öklid teleskopundan ilk görüntüler:

  • VIS ile yakalanan manzara.

  • NISP ile çekilmiş görüntü.

Öklid, Hubble Uzay Teleskobu’nun aynasının yarısı büyüklüğünde, 1,2 metre genişliğinde bir aynaya sahiptir. Ancak bu aynanın küçük boyutu, Öklid’in Hubble veya diğer teleskopları” Daha kötü olacağı anlamına gelmez.

Öklid, Hubble ve James Webb gibi galaksilere ve yıldızlara tek tek bakmak yerine gözlemlenebilir dünyaya gidiyoruz. uzaktan bakarak sorumludur. Uzay aracı özellikle, kozmosun en büyük gizemlerinden biri olan karanlık elementin somut izlerini arayacaktır.

Araç, 1,5 milyon kilometre daha yol kat ettikten sonra ana gözlem noktasına ulaşacak ve 6 yıllık görev süresi içerisinde görevlerine devam edecek. gözlemlenebilir evrenin %36’sıgörüntülemeye çalışacak.

haberaltinyayla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu