Ekonomi

Bakan Mehmet Muş, asgari ücret artışında dikkat edilecek kriterleri açıkladı

A Haber’de gündeme ilişkin değerli açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren taban fiyat, e-ticaret yasası ve zincir marketlere ilişkin düzenlemelere değindi.

“İKİSİNİN ARASINDA BİR YOL BULACAĞIZ”

Bakan Muş, Aralık ayının gelmesiyle birlikte müzakerelerin başladığı asgari fiyatla ilgili olarak, “Enflasyonla işçiyi baskılamamak lazım. İşçinin alım gücü düşerse motivasyonu düşer. Kullanılır” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gıdaya erişimde tüm dünya ciddi sorunlar yaşıyor. Tüm dünya enflasyonla mücadele ediyor. Dünyanın her yerinde fiyat artışları yaşandı. Küresel sorunlar enflasyonu artırdı. Türkiye gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke. tahıl koridoru MTI fiyatlarını düşürdü.

“VERİ TAKİP PİYASALARA GELECEK”

Piyasalardaki verileri takip edeceğiz. 200 ve üzeri pazarlarda fiyatlandırma için takip sistemi kurulacaktır. Gelen verileri de kamuoyu ile paylaşacağız. Zincir marketleri daha rahat takip ediyoruz. Tedarikçiler aracılığıyla para toplamak istiyorlar.

“ADIMLARIMIZI HUKUK İÇİNDE YAPIYORUZ”

Mevzuat neyi gerektiriyorsa o uygulanır. Piyasanın bir dengesi var. Buna dikkat ediyoruz. Hukuk çerçevesinde tüm adımları atıyoruz. Kuralları eşit şekilde uyguluyoruz. Türkiye tüm zor günlerinde bundan taviz vermedi. Bu nedenle yatırımları çekiyoruz.

E-TİCARET HUKUKU

Yönetmelik aslında pek çok endişeyi giderecek bir düzenleme.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu