Haber

İmamoğlu, 6 İlçede Yaşayan 2 Milyon 474 Bin 793 Kişiyi Sel ve Sellerden Kurtaracak Projenin Temelini Attı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 ilçede (Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa, Zeytinburnu) yaşayan toplam 2 milyon 474 bin 793 kişiyi yaşanan sel ve su baskınlarından kurtaracak projenin temelini attı geçmişte. Temel atma töreninde İmamoğlu, “Kimsenin gözünü boyamadık. Cilalamadık. Yer altında olsun, yer üstünde olsun yatırımlarımızı en güçlü şekilde yaptık. Peki Ekrem İmamoğlu bunu tek başına mı başardı? Hayır. Ben başardım.” Güçlü takım arkadaşlarımla. Kim o takım? Geçmişten bugüne “Yine bu kurumda görev yapan yetenekli arkadaşlarım. Peki ne yaptık? Biz de onların sözlerine uyduk. Aklı ve bilimi dinledik. Dudaklarımızın ortasından ‘Böyle olsun, böyle olmasın’ değil, bilen insanları dinledik. Biz sağduyuyla, insanların aklıyla hareket ettik” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kadim kurumu İSKİ, toplam 2 milyon 474 bin 793 kişinin yaşadığı Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu’nda atık su ve yağmur suyundan kaynaklanan altyapı sorunlarının çözümü için harekete geçti. “İSKİ Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları Temel Atma Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Törende İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Vatandaşların “Her şey çok güzel olacak” sloganları altında konuşmasına başlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“TEK İŞİMİZ 16 MİLYON İNSANIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI ÇÖZMEK: İnşallah bu şehirde en değerli hedefimiz birlikte büyük işlere imza atmak ve İstanbullulara yakışan yaşam kalitesini sunmaktır. Buradaki her dostumuz, her vatandaşımız komşularına, akrabalarına şunu anlatsın: Bu şehir eşitliği ve adaleti daha önce hiç yaşamadığı bir şekilde yaşadı ve yaşayacak. Bu şehir, Ekrem İmamoğlu ve grubuyla birlikte hiçbir halkını mağdur etmeyeceği, hiçbir halkını ayrımcılığa uğratmayacağı, hiçbir halkını partili olsun olmasın diye ayırmadığı hassas bir dönemi yaşayacak ve bunu millete sunacaktır. her biriniz daha güçlü bir biçimde. Çünkü amacımız; Bu şehri daha güzel, daha zengin, daha yaşanabilir kılmak, 16 milyon insanımızın yaşadığı sorunları birer birer çözmek. İnanın tek işimiz bu. Bunun bilinmesini istiyorum. Bizim tek işimiz hiçbir zaman sorunları çözmek ya da çözmüş gibi davranmak değil, her ilçemizde, her mahallemizde konuya dikkatle yaklaşmak ve halkımızın hayatını daha iyi hale getirmektir.

TÜM ENGELLERİ AŞMAYA VE İSTANBUL’U YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENDİRMEYE TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM EDİYORUZ: Biz her zaman ‘Sorun varsa çözümü de vardır’ dedik ve söylemeye de devam ediyoruz. Zaman zaman o kadar akıl almaz engellerle karşılaştık ki, bazıları trajikomik boyutlara ulaştı. Ama tüm gücümüzle engelleri aşmaya ve yeni yatırımlarla İstanbul’u güçlendirmeye devam ediyoruz. Çok kolay bir kuralımız var: Halkımızın cebinden, İstanbul Belediyemizin bütçesinden bize gelen paranızın her kuruşuna sahip çıkacağız. Bu kurumun israfını ortadan kaldıracağız. Ve çok yatırım yapacağız. Onun adı; Verimli bir bütçeyi yönetin. Yani israf yok, yatırım var. Cömert bir bütçe var. Halkımızın sofrası bereketli, parası bereketli. Yeter ki işini bilen insanlar yönetici olsun. O zaman insanlarımızın sofralarında, hayatlarında yoksulluk, eksiklik kalmayacak. Elbette bu kuralları söylemek kolay ama uygulamak zordur. Özellikle günümüz ortamında. Ama inanın bana zor olanı başardık ve başarmaya da devam ediyoruz. Onun için diyoruz ki değerli hemşehrilerim; İsraf sistemini kırdık, bütçemize rahmet ve bereket getirdik.

HER GÜN YENİ PROJELERLE İSTANBUL’UN HER NOKTASINDAYIZ: Her gün yeni projelerle, ara vermeden İstanbul’un her köşesindeyiz. Bazı sorunlar çözülemez gibi görünse de çözülemeyen sorunları çözmenin, o sorunları ortadan kaldırmanın gururunu yaşıyoruz. Örneğin; Kentimizin belki de en utanç verici görüntülerinden biri olan su baskını ve su baskınları, şehrimizde büyük ölçüde sona erdi. Bazı eksik parçalar kaldı. Onları da bitireceğiz. Son dönemde gazete ve sosyal medya haberlerinde ‘İstanbul’un 13 saat aralıksız yağış aldığını’ okuyoruz. ve çeşitli noktalarda saatlerce tam anlamıyla kesintisiz şiddetli yağmur gördük. Ancak gördük ki sevgili İstanbul’um, geçmişte kötü manzaralar yaşayan o mahalle ve sokaklar hiçbir zaman sel ve su baskını yaşamamış. Bunu nasıl başardık? Sorunu tespit ettik. Kimseyi üzmedik. Cilalamadık. Yer üstü ve yer altı yatırımlarımızı en güçlü şekilde yaptık. Peki Ekrem İmamoğlu bunu tek başına mı başardı? Hayır. Güçlü takım arkadaşlarımla başardım. O grup kim? İnanın geçmişten bugüne bu kurumda görev yapan yetenekli arkadaşlarım. Peki ne yaptık? Biz de onların sözlerine uyduk. Aklı ve bilimi dinledik. Dudaklarımızın arasından ‘böyle olsun, böyle olmasın’ diyenleri dinledik. Sağduyuyla, millet aklıyla hareket ettik.

ARTIK BOĞAZİÇ’E KANALİZASYON AKMIYOR, MEYDANI SULAR TAŞIMIYOR, TAŞKINLAR NEDENİYLE ÇOK CİDDİ CAN KAYIPLARI YOK: Burada çocuklarımızın, gençlerimizin gözünün içine bakarak konuşuyorum. Neden biliyor musun? Sevgili gençlerimiz; İyi okullarda okuyacaksınız. Burada yine anneler gözlerimin içine bakıyor ve beni dinliyorlar. Çocuklarınızın yeterli okullarda eğitim görmesini ve iyi bir eğitim almasını sağlamak bizim görevimizdir. Bitiyor mu? Hayır. Onların liyakat gerektiren işlere girmelerini sağlayacağız. Bitiyor mu? Hayır. Özgürlüklerinin kısıtlandığı bir ülke yerine, seslerinin gür çıktığı, fikirlerini özgürce ifade ettiği bir ülke yarattığımızda o ülkede yanlış iş, eksik iş kalmayacak. Her şey mükemmel bir şekilde yapılacak. Verimli olacak ve hoş şeyler olacak. O yüzden biz böyle bir süreçten geçerken, bu projeleri yaparken aslında bir model oluşturuyoruz. Halkına saygı duyan, kentine önem veren bir ideoloji sunuyoruz. Yani biz sadece yerel yönetici ya da sadece belediye başkanı olarak hareket etmiyoruz. Demokrasinin tam bir özetini, özgürlüğün, eşitliğin bir özetini, sosyal adalet anlayışını milletin hayatına yerleştiriyoruz. Ne kadar net bir yolculuk. Bu nedenle kanalizasyon artık Boğaz’a akmıyor. Bu yüzden meydanlar su altında kalmıyor, sel nedeniyle sayısız ölüm olmuyor ve olmayacak. İstanbulluları üzen ve dünyaya sunulan bu görüntülerin tam tersi görüntülerle İstanbul’u güzelleştiriyoruz.

CHP GEÇMİŞE ​​SAYGI DUYDUĞUNU, YENİYE VE GELECEĞE AÇIK OLDUĞUNU KANITLAMIŞ BİR DEMOKRAT PARTİDİR: Temelini attığımız projeyle Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinde yaşayan 2 milyon 474 bin 793 kişiyi geçmişte yaşanan sel ve su baskınlarından kurtaracağız. İstanbul’da 5 yıl ilçe belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşınız olarak söylediğim her konuyu yaşamış biriyim. Beylikdüzü ve Küçükçekmece Belediye Başkanlarımız burada bizimle birlikte. Geçmişte belediyeler farklı partilere aitti. Bugün farklı partilerde vb. Yarın diğer partilerde de olabilir. Hatırlamak; parti sorunu, bir; Siyasette iyilik yapmaya çalışmak bir sorundur. Bu tabanda yapılmalıdır. Demokratik bir ortamda yapılmalı. A, B, C, D Partisi her partide demokrasinin olması lazım. Partimiz, partisinde demokrasinin bulunduğunu, geçmişe saygı duyduğunu gururla beyan eder; Yeniye ve geleceğe açık olduğunu kanıtlamış demokratik bir partidir. Şunun altını çizelim. Dolayısıyla bu değişim ve dönüşümü gösterecek başka bir kavram daha var. Allah şahidimiz olsun, yaşadığımız ve çalıştığımız şehirlerde hiçbir belediye başkanımızı hiçbir belediyemizden ayırmıyoruz. Bakın bugün saydığım 6 ilçenin belediye başkanlarının hiçbiri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi değil. Ancak biz bu 6 ilçede hizmet verirken, yaptığımız işi gururla beyan ediyoruz. Çünkü seçilmiş arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz. Ama milletimize daha çok saygı duyuyoruz. Dolayısıyla biz seçmek ya da seçmemek kavramıyla bakmıyoruz, bakmayacağız.

BU ANTİK ŞEHİRDEKİ 16 MİLYON İNSANIN HEPSİNİN OYUNU İSTİYORUM: Yerel seçim süreci yaşanıyor. Bu yerel seçim süreci çok pahalı ve çok değerli. Yerel seçim sürecinde millet birlikte hareket ederek uyumlu, akılcı, mantıklı, millet odaklı bir parti kuracaktır… Elbette partim var. Partimizin desteğini alacağız. Ancak ‘Farklı siyasi görüşe sahip olanların oylarını istiyorsunuz’ diye sorarsanız. Yemin ederim bu konuda biraz açgözlülük yapıyorum. Bu kadim şehrin 16 milyon insanının tamamının oylarını arıyorum. Bir iddia daha ortaya koyuyorum: Yine Allah şahidim ki, siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kökeni, inancı ne olursa olsun, 16 milyon insanımız her konuda duygularının karşılığını buluyor, yaşamsal özgürlükleri kendilerine veriliyor ve hiçbir şekilde onlara özgürlükler veriliyor. ‘Sen şusun, sen şusun’ denir. ‘ sorusunun olmadığı bir kurum, bir şehir, bir şehir yaşamı vaad ediyoruz. Eşitlik ve özgürlük vaat ediyoruz. (Kalabalıktan ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları yükseliyor.) Bunu söylemeye devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Her şeyin çok keyifli olduğu bir Mart ayını daha birlikte yaşamayı diliyorum ve umuyorum!

YATIRIM 6 İLÇEDE YAĞMUR SULARINDAN KAYNAKLANAN TAŞKINLAR NEDENİYLE BEKLENEN CAN VE MAL KAYIPLARINI ÖNLEYECEK

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın verdiği bilgiye göre, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinde yağışlı havalarda kesiti yetersiz, ömrünü tamamlamış veya altyapısı eksik olan bölgelerde su baskınları yaşandı. . İSKİ, “Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları” projesiyle bu 6 ilçede yağmur sularından kaynaklanan su baskını nedeniyle olası can ve mal kayıplarının önüne geçilecek. 570 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje, atık suları ayrıştırarak çevre kirliliğinin önüne geçecek. Esenler Terazidere Metro Çıkışı, Namık Kemal Mahallesi 17. Cadde, Menderes Mahallesi 329. Sokak projesi ile; Bayrampaşa’da Tikveşli Alt Geçidi; Sultangazi, Sultançiftliği Mahallesi 159 Sokak, Malkoçoğlu Mahallesi 305/1 Sokak, Cebeci Mahallesi Cebeci Köyü, Cebeci Mahallesi Eski Edirne Asfaltında; Kemal Şeker Bulvarı, Gaziosmanpaşa’daki Taşköprü Tramvay Durağı; Eyüpsultan, Yavuz Sultan Selim Köprü Caddesi, Karadeniz Caddesi, Düğmeciler Caddesi, Akşemsettin Mahallesi, Şehit Ömer Halis Demir Caddesi ve Pirinççi Köyü Yolu Caddesi’nde altyapı eksikliğinden kaynaklanan su baskınları önlenecek.

BÖLGEDEN GELEN ATIK SULARIN MARMARA DENİZİNE KALMASI ENGELLENECEK

Bölgenin mevcut altyapısı, atık su hatlarına bağlanan yağmur suyu kanallarından dolayı atık su arıtma tesisi üzerindeki yükü artırıyordu. Bölgenin karma sistem işletme hatlarındaki yağmur suyu yükü kaldırılarak arıtma tesisinin yükü azaltılacak. Şiddetli yağış nedeniyle bölgedeki 20 önemli noktada daha yaşanan su baskınlarına kalıcı çözüm üretilecek. Atık su ve yağmur suyu kanallarının ayrılması, bölgeden gelen atık suyun Marmara Denizi’ne karışmasını engelleyecek. Bu sayede bölgede meydana gelebilecek su baskınları ve atık sulardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak. Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmursuyu ve Dere Islahı Yatırımları kapsamında; Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinde 26 bin metre atık su kolektörü ve şebeke hatları, 28 bin metre yağmur suyu kolektörü ve şebeke hatları ile 1000 metre dere ıslahı imalatı gerçekleştirilecek.

“KADIN GÜCÜ BU ÜLKEYİ VE BU MİLLETİ KORUYACAK”

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet, vatandaşların katılımıyla projenin temeline dökülen ilk harcı izledi. Tekrar mikrofonu eline alan İmamoğlu, erkek katılımcılardan platformu boşaltıp kadınlara yer açmalarını istedi. Hanımlarla fotoğraf çektiren İmamoğlu, “Bu kadın gücü, kadın gücü bu ülkeyi, bu milleti koruyacak. O yüzden bu fotoğrafı değerli buluyorum.”

onikisubat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort