Haber

İran’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na acil toplantı daveti

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Endonezya Devlet Lideri Joko Widodo ile telefonda görüştü. Reis, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ve Filistin’deki son gelişmelere dikkat çekerek İsrail aleyhine çalışma davetinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) acil toplantıya davet eden Başkan, “Filistin halkını savunmak ve İsrail tarafından işlenen suçlara yanıt vermek” için ortak karar önerdi. İslam dünyasının küresel denklemde yakınlaşmasına ihtiyaç olduğunu belirten Reisi, İslam ülkeleri arasındaki bağları derinleştirecek her türlü girişimi desteklediklerini söyledi.

Endonezya Devlet Lideri Widodo ise İKT’nin acil toplantı teklifini memnuniyetle karşılayarak, bu toplantının İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olmasını umduğunu söyledi.

İSRAİL’İN Mescid-i Aksa’ya Baskını

İsrail güçlerinin iki gündür Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik şiddetli müdahalesi, işgal altındaki Doğu Kudüs ve bölgede gerilimi artırmıştı.

Bağnaz yerleşimcilerin Yahudilerin kutsal “Pesah Bayramı” nedeniyle Mescid-i Aksa’yı basıp burada kurban kesmeleri yönündeki çağrıları üzerine Filistinliler, teravih namazının ardından Aksa’daki Kıble Mescidi’ne sığındı. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskında, Filistinlilerin Kıble Mescidi’nde şiddete müdahale edip oradakileri dövdüğü görüntüleri uluslararası tepkiye neden oldu.

Kıble Mescidi’ne göz yaşartıcı gaz, plastik kaplı mermi ve coplarla müdahale eden İsrail polisi, kutsal türbeyi savaş alanına çevirdi. Kıble Mescidi’ne sığınan 400’den fazla Filistinli gözaltına alındı.

emirgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu