Haber

İsveç’ten Türkiye ile diyalog açıklaması: Olumlu yönde ilerliyor

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, ülkesinin NATO üyeliği müracaatına yönelik Türkiye’nin itirazları ile ilgili Ankara’yla diyaloğun sürdüğünü söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir ortaya gelen Billstrom, “Toplantıların çok olumlu bir yönde ilerlediğini düşünüyorum” dedi.

Görüşmelerin ‘her düzeyde’ devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde Ankara’yı ziyaret edeceğini söyleyen bakan, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında da diyaloğun süreceğini belirtti.

KRISTERSSON, ‘TAAHHÜTLERE RİAYET EDECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, “İsveç, Türkiye’ye yapmış olduğu tüm taahhütlere riayet edecektir. Hem NATO üyesi olmadan evvel vermiş olduğu taahhütleri ileride NATO müttefiki olarak vereceği taahhütlere riayet edecek. Üçlü muhtırayı tam olarak uygulayacağız” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan ise düzenlenen ortak basın açıklamasında, İsveç’in NATO üyeliği için “İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik telaşlarımızın giderilmesine dayanak olan bir İsveç görmek istiyoruz” diye konuşmuştu. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu