Haber

İzmir’de Kadınlara Kasten Öldürme Davası Açıldı

İZMİR’de Necmiye Vural’ı (40) çocuklarının gözü önünde tabancayla vurarak öldüren Mehmet Atabay (53) hakkında “kasten kadın öldürmek” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından dava açıldı. ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıla kadar hapis cezası ile. Atabay, sözleriyle, kendisine tuzak kurulduğunu, boğuşma sırasında belindeki tabancanın yere düştüğünü, ardından düşen silahı alıp tavana iki el ateş ettiğini ancak mermi izine rastlanmadığını söyledi. tavan. Savcı, iddianamesinde, sanığın konuttan çıkarken belinden düştüğünü iddia ettiği silahı ateşlemesinin Vural’ı öldürme kast ve iradesine sahip olduğunun açık bir kanıtı olduğunu belirtti.

Olay, 7 Ocak günü saat 12:30 sıralarında Limontepe Mahallesi 9594 Sokak’ta meydana geldi. 3 çocuk annesi Necmiye Vural, 4 ay önce tanıştığı Mehmet Atabay’dan evli olduğu gerekçesiyle ayrılmak istedi. Bu duruma sinirlenen Atabay, Necmiye Vural’ın 2 çocuğuyla birlikte yaşadığı konuta geldi. Atabay ile Vural arasında çıkan tartışmaya çocukları Mehmet İçen (20) ve Zeynep İçen (16) de dahil oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Atabay, çocuklarıyla birlikte getirdiği tabancayla Vural’ı boynundan ve karnından vurarak kaçtı. Çocuklarının ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Vural, kurtarılamadı. Vural, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Buca Mezarlığı’na defnedildi. Polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Mehmet Atabay tutuklandı.

‘OLAY ÖNCESİ SESLİ MESAJ’ Olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. İddianamede, Vural’ın zanlıyla sosyal medya üzerinden tanıştığı ve bir süre romantik bir ilişki yaşadığı ancak Vural’ın ilgisini sürdürmek istememesi üzerine Atabay ile arada bir çatışma çıktığı tespit edildi. Bu tartışma üzerine zanlı, Vural’la görüşmek istese de bir cevap bulamayınca kendi oğluna, “Buraya kadar her şey oldu. Yani belki doğru yaptım, belki yanlış yaptım. Araya bir kişi girdi.” hayatım, tüm hayatımı alt üst etti ve yarın hem ona hem de kendime bu hayata son vereceğim.Bu nedenle bana bir ses kaydı gönderdiği ve “Ayrılmadı” sözleriyle ifade edildi. Mehmet Atabay, olay günü Necmiye Vural’ın evine geldi, Vural’la görüşmek istediğini belirtmesine rağmen maktulün oğlu izin vermedi ve bunu sanığa tekrarladı. İddianamede, kendisine evden çıkmasını söylediği de yer aldı.Vural’ın oğlunun, Atabay’ın tüm bu ısrarlara rağmen evden çıkmaması üzerine bir arkadaşını aradığının, zanlının ise arkadaşının ısrarlarına rağmen evden çıkmadığının altı çizildi. Bunun üzerine taraflar arasında çıkan tartışmanın kargaşaya dönüştüğü, Atabay’ın tabancayı boşalma anında belinden çıkarıp doldurup boşalttığı belirtildi. Atabay’ın tabancasını çekmesinin ardından Necmiye Vural’ın iki çocuğu ile çocuğunun arkadaşının kreşe kaçtığı, kümenin arkasında kalan Vural’ın ise kreşe doğru yöneldiği vurgulandı. Savcı, zanlının tam odaya girdiği sırada Vural’ı hedef alarak 2 el ateş ettiğini ve ardından evden ayrıldığını vurguladı. Atabay’ın ifadelerine de iddianamede yer verildi. Atabay’ın kendisine tuzak kurulduğunu söylediği, boğuşma sırasında belindeki tabancanın yere düştüğü, ardından yere düşen silahı alıp tavana iki el ateş ettiği de iddianamede yer aldı. Atabay’ın da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

İddianamede yer alan olay yeri inceleme raporunda, koridorun tavanına isabet eden rastgele bir kurşun izine rastlanmadığının altı çizildi. Savcı, olay sırasında devam eden bir işlem olmadığını ve durumun hukuki bir savunmasının bulunmadığını vurguladı. Sanığın belinden düştüğünü iddia ettiği tabancayı alarak konuttan dışarı çıkarken eylemine devam ederek silahını ateşlemesinin öldürme kast ve iradesine sahip olduğunun açık bir kanıtı olduğunun altı çizildi. Vural’ın uzlaşma talebini kabul etmemesi durumunda Vural. Savcı bu nedenlerle Atabay’ın açıklamalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu vurguladı. Savcı, toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında, Atabay’ın ‘kasten kadın öldürmek’ ve ‘ikamet dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu