Haber

Karlı yol açılarak bir vatandaş hastaneye kaldırıldı

Karlı yol açılarak bir vatandaş hastaneye kaldırıldı

Malatya’da 130 kırsal mahalle yolu kardan kapandı

MALATYA – Malatya’da uzun zamandır beklenen kar iki gündür kentte aralıklı olarak devam ediyor. Kar yağışının ardından 130 kırsal mahallenin yollarının kapatıldığı Malatya’nın Hekimhan ilçesinde, kapatılan yol belediye ekipleri tarafından hasta bir vatandaşa ulaşmak için açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez başta olmak üzere yağışın yoğun olduğu kırsal mahalleler ve rakımlı ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya’nın yüksek kesimlerinden biri olan Yeşilyurt İlçesine bağlı Porga mevkiinde çalışmalarını sürdüren gruplar, vatandaşların herhangi bir aksilik yaşamaması için kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Kar dağıtma faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda Altyapı Uyum Merkezi’nde (AYKOME) tüm grupların teyakkuza geçtiğini söyledi.

Kar yağışının yüksek kesimlerde daha yoğun olduğunu söyleyen Okyay, “Gruplarımız 7/24 esasına göre çalışma pozisyonlarını aldı. Vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça yüksek bölümlere çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Merkezde şu an rastgele bir don olayı yok ancak ekiplerimiz gerekli tuzlama çalışmaları için önlem alıyor. 112 davet merkezi ile birlikte AYKOME davet merkezimize gelen davetler için gruplarımız önlemlerini almaya hazır. Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlarda vatandaşlarımızın haber vermesi ile gruplarımız müdahale edecek. Kar yağışının ülkemize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Porga Bölgesi’nde kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanı Hakan Demir, Malatya genelinde yer alan grupların kar temizleme çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Arkasında oluşabilecek kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Demir, “Tuzlama ekiplerimiz ve bıçaklı TIR gruplarımız 7/24 tüm ilçelerimizde konuşlandırılmış durumda. Porga bölgemizde çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın devam ettiği Yeşilyurt’un Porga bölgesinde 5 mahallemiz var. Aynı zamanda Porga bölgemizin karayolundan Adıyaman iline bağlı 3 mezraya da hizmet vermekteyiz. Acil bir durumda ekiplerimiz müdahale formunda bekliyor. Rahmet ve rahmet yılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hasta hastaneye kaldırıldı

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı gruplar, Hekimhan ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu açarak sağlık gruplarının hasta vatandaşa ulaşımını sağladı.

haberabana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu