Haber

Levent Eriş: “Lig’e güçlü başladığımız için mutluyuz”

– Levent Eriş: “Lig’e güçlü başladığımız için mutluyuz”

KASTAMONU – TFF 2. Lig. Kırmızı Grup’ta ilk 3 maçını kazanan Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Futbol uzun vadeli bir oyun. Dün yok, bugün var. Kimse dünü hesaba katmıyor. Önümüze bakmamız gerektiğini biliyoruz.” Sırf 3 maç kazandık diye ne şampiyon olduk ne de şampiyon olduk.” “Play-off’a kalmayı başardık” dedi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, ligde oynadığı 3 karşılaşmayı da kazandı. Lider durumdaki Kastamonuspor, pazar günü evinde İnegölspor’u konuk edecek. İnegölsppor maçının hazırlıklarını sürdüren Kastamonuspor, maçı kazanarak liderliğini korumayı hedefliyor. Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, aldıkları galibiyetlere rehavete kapılmadan önümüzdeki maçların hazırlıklarına devam edeceklerini belirtti.

“İleriye bakmamız gerektiğini biliyoruz”

Lige başarılı bir şekilde başladıklarını belirten Eriş, “Mutluyuz. Kastamonu’yu seven Kastamonusporlu taraftarların sesleri Türkiye’nin her yerinde duyulmaya başlandı. Bu bizi sevindiriyor. Başarısızlıklar nedeniyle insanlar sinmiş ve içine kapanmıştı. Onları mutlu görmek onları mutlu görmek. bizi mutlu ediyor. Futbol uzun bir oyundur.” Uzun vadeli bir oyundur. Dün yok, bugün var. Kimse dünü hesaba katmıyor. Önümüze bakmamız gerektiğini biliyoruz. 3 maç kazandık diye ne şampiyon olduk, ne de play-off’a kaldık. Biz ayakları yere basan, sağlam yürüyen, alçakgönüllü bir ekibiz. Biz yolumuzdayız. “Kazanacağımızı biliyoruz. Böyle başlangıçlar yapmak daha umutlu bakmamıza yardımcı oluyor. Oyuncularımın mücadelesinden ve takım çalışmasından memnunum” dedi.

“Kazanıp yolumuza devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Fethiyespor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eriş, “Futbolun ne demek olduğunu biliyoruz. Ortam Fethiyespor’un lehineydi, hava sıcaktı, zorlu bir deplasman maçıydı. Fethiye maçının ilk yarısında top bizde olmasına rağmen tamamen pozisyon oluşturmada zayıftık. 2. yarıda rakibimizin ayağa kalkamadığını görmek ne anlama geliyordu? Olabildiğince gerçek bir iş yaptığımızı gösterdi. Talihsiz sakatlıklar ne yazık ki zorunlu değişikliklere neden oldu. Sonuç olarak O zorunlu değişikliklerin arasında zaman zaman bizim adımıza oyuna aralar verildi.Gerekli değişiklikler sonrası rakibe yakalanan 2-3 durum oldu ve burada kalecimizin desteğini aldık.Kişisel hatalarımız oldu, biz de yaptık. Pozisyonlardan vazgeçildi. Bana göre kötü durumlardı. Rakibe gereksiz bir penaltı verildi. Bir dakika sonra bize penaltı verilmesi gerekiyordu. Hakem en kötü hakemlerden biriydi. Yeterince iyiysen Takım olarak hakemi de yenmeniz gerekiyor. Biz saha dışında da kazanmak isteyen bir takımız. Dostluk. Biz üreten bir ekibiz ve sonuçlar da bunun göstergesi. Son 10 dakikada ‘oyunu kurtarmak’ ya da ‘maçı kazanmak’ diye düşündük ve atak yaptık. Oyunu kurtarıp beraberlik isteseydim orta sahaya Yasin’i koyar orta sahayı güçlü tutardım. Zahit’i alarak kazanmak istediğimizi gösterdik. Sistemi değiştirdik, 4 kişilik savunmaya geçtik ve kazanan bir atak yaptık. Bana hikaye anlatmalarına izin vermeyin, son dakikaya kadar kazanmayı istediğimizi gösterdik. Kazanmanın ve yolumuza devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Şampiyonluk kazanmak ve kazanma arzusuyla ilgilidir”

Hakemin hatalarına rağmen önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Eriş, “Talihsiz sakatlıklar nedeniyle maça zaman zaman aralar verildi. Maçın ilerleyen dakikalarında kontrolü yeniden ele aldık. Bu sefer de penaltı çalındı. absürd bir durum. Abdullah görevini yaptı ve penaltıyı kurtardı. Berbat bir hakem yönetimi vardı.” Bazen ‘hakemini yeneceksin’ deyimi buradan gelir. Bu durumun dışında rakibimizin hücumları zayıftı. Ancak futbol sadece sahada kazanılmıyor. Saha dışında da maçı kazanmak için çalışıyoruz. Bu noktada ekip çalışması anlayışı ve aile ortamının yaratılması elimizi güçlendiriyor. Ben de “Maçı kazanmak için ataklar yaptım. Taktik değişikliği yaptık. Zahit’i oyuna aldık. Oyunu sürdürmek isteseydim Yasin’i alırdım. Kazanmak istiyorduk. Şampiyonluk kazanmaktan ve istekten gelir.” kazanmak için” dedi.

haberkozlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu