Haber

Macaristan Parlamentosu İsveç’in NATO’ya kabulüne ilişkin oylamayı erteledi

Facebook sayfasından açıklama yapan Vadai, şunları söyledi: Bu hafta İsveç’in NATO’ya katılımı konusunda oylama yapılmayacak” diye yazdı, bu konunun gündeme alınması önerisi sandalye çoğunluğuna sahip olan iktidar partisi tarafından yapıldı. Macar Vatandaşlar Birliği (Fidesz)Partisinin milletvekilleri tarafından reddedildiğinin altını çizdi.

Bu nedenle İsveç’in Kuzey Atlantik İttifakı’na kabulüne ilişkin anlaşmanın Macaristan Parlamentosu’ndaki onay tarihi yeniden ertelenirken, ne zaman onaylanacağı konusunda net bir tarih belirtilmedi.

Devlet, İsveç’in NATO’ya katılımıProtokole ilişkin yasa tasarısını 2022 yazında parlamentoya sundu ancak İsveçli siyasetçilerin Macaristan’a yönelik dostça olmayan açıklamaları nedeniyle tasarının görüşülmesi süresiz olarak erteledi.

Macaristan Başbakanlık İdaresi Başkanı Gergely GulyasÇarşamba günü gazetecilerle yaptığı toplantıda Budapeşte’nin hala Stokholm’le farklılıkları olduğunu açıkça ortaya koydu ve şunları söyledi: ” İsveç’le normal ve iyi bağlantılara sahip olmak istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz ve bunu başarabilirsek üyeliğinize hiçbir engel kalmayacak.“dedi.

İsveç’in başvurusu NATO ülkelerişimdi ortada MacaristanVe Türkiye23 Ekim’de İsveç’in NATO Katılım Protokolü tarafından onaylanmamasına rağmen, Başkan Recep Tayyip ErdoğanTarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Macar parlamentosunun İsveç konusunda Türk mevkidaşlarını dikkate almadan karar vereceğini söyledi.

haberharmancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu