Haber

Mansur Yavaş: Halkın parasını çöp projelere yatıramazsınız

Mansur Yavaş: Halkın parasını çöp projelere yatıramazsınız

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Şehirde okuldan mahrum bu kadar çocuk varken, kırtasiye ve yiyeceğe ulaşamayan çocuklar, evinde ısınamayan, eşit şekilde ders çalışamayan çocuklar varken, halkın safına yatırım yapamazsınız. süslü projelerle çöp projelere para yatırılıyor.”

Yavaş, ‘Yozgat Demokratik Dernekler ve Bağlı Dernekler Federasyonu’ toplantısına katıldı. Yavaş, bir belediye başkanı olarak şeffaf olmanın faydasını gördüğünü belirterek, “Beypazarı Belediye Başkanı olduğum dönemde 15 belediye meclis üyesi vardı. 11’i kendi partimden, 4’ü muhalefettendi. Hiçbir zorunluluğum olmadığı halde muhalefetten 1 üyeyi meclise ekledim, ‘gelsin orada yapılan işleri görsün’ diye ve o kadar çok faydasını gördüm ki, kendi partinizden meclis üyesi aldığınızda, orada oluyor. dışarıda dedikodu var.Belediye meclisleri muhalefetten üye alırken ne dedikodu ne bir şey kalıyor.Çünkü bilgi almak isterse kendi partililerine sorarlar.Dolayısıyla şeffaf olmanın “Ben rahatlığını yaşamış biriyim” . Şimdi 550 kuruluşa ‘İhtiyaçlarınız neler?’ diye sorarak başlıyoruz. Gelecek yılın bütçesini sizin ihtiyaçlarınıza göre yapıyoruz, önce parayı harcamadan, sonra da tüm belediye başkanlarının korktuğu Sayıştay raporlarını internet sitemizde yayınlıyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN BİR NUMARASIYIZ’

Desteklerinden dolayı Yozgat halkına teşekkür eden Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllar sonra el değiştirdi, yıllarca şehri yönetenler ‘Biz gidersek bu şehir iflas eder, bu şehir yönetilemez’ dedi. Bize güvendiniz, biz işe koyulduk, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hırsızlık yapmadan yönetilebileceğini, dürüst yönetilebileceğini, halkın ihtiyaçları doğrultusunda yönetilebileceğini gösterdik. Yaptıkları iftiraların aksine, Kapı kapı paket dağıtan, fotoğraf çeken belediye başkanları gitti.Artık reklamsız, tüm inançlarımız doğrultusunda, alan el veren eli görmeyecek şekilde, insani bir şekilde. Görevimiz olarak gördüğümüz bu yolda, kim nereye oy verdi diye bakmadan, destek isteyen herkesin hiçbir şeyini sorgulamadan yeni bir sisteme geçerek Başkent kart üzerinden destek vermeye başladık ve artık bir numarayız. Türkiye’de bir tane.” dedi.

‘VİCDANINIZI SORGULAMANIZ GEREKİYOR’

Yavaş, belediye bütçesinin yüzde 12’sini ihtiyaç sahiplerine harcadıklarını belirterek, “Rakiplerimiz yüzde 4’ünü ayırdı. Bunun yüzde 1,5’ini onlar, yüzde 3,5’ini ise diğer çılgın projelere harcıyorlar. İşte halkın sağlığını koruyan bir belediye başkanı.” onun şehrinde yaşayan insanlar.” Düşündüğü kadar geçimini de düşünmek zorundadır. Ben o ilçede 50 bin kişiye yardım ediyorsam, siz de 2 bin kişiye yardım ediyorsanız o zaman vicdanınızı ve önceliklerinizi sorgulamanız gerekiyor. Şehirde okuldan mahrum kalan çocuk, kırtasiye ve yiyeceğe ulaşamayan çocuk, evinde ısınma imkanı bulamayan çocuk eşit yaşayabilir. “Okuyamayan çocuklar varken, halkın saf parasını süslü projelerle çöp projelere yatıramazsınız. Önceliğimiz insandır. Bu desteğe ihtiyacı olan insanların bu şehirde hiçbir şekilde incinmeden insanca yaşaması gerekir.”

kumruajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu