Haber

Mitsotakis’ten çirkin sözler! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözüne gönderme

Sivil statüye sahip Adalar’ı silahlandıran Yunanistan, her fırsatta Türkiye’yi kışkırtmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın Adalar’ı silahlandırmak için gelebiliriz. Neden bu adalar ellerindeyse. Bu adalarda üsler falan var. Bize yönelik bu tür gayrimeşru tehditler buradan devam ederse, sabrın sonu olacak.” Sözleriyle rahatlamıştı.

MİÇOTAKIS YİNE AŞILDI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak bir kez daha çirkin sözler söyledi. Miçotakis, “Bir gece ansızın geleceğim diye böbürlenenler, bir gece uyanırlar ve kendilerini acı bir gerçeğin içinde bulurlar” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKÇA UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalar’ın silahlandırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada Yunanistan’ı sert sözlerle uyardı. Erdoğan, “Adaları silahlandırmayı bırakmaya davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan’ı bir asır önce olduğu gibi hayallerden, söylemlerden ve pişmanlıkla sonuçlanacak eylemlerden bir kez daha uzak durması konusunda uyarıyoruz. kendine gelmek için.”

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’I KARŞI AÇAN KONULAR

Son yıllarda Türkiye ve Yunanistan, Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığı, Ege’deki havalimanı, göçmen krizi ve Kıbrıs’ın geleceği konularında sık sık karşı karşıya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu