Haber

Sinan Ogan: Vatandaşın kafasında soru işaretinin kalmadığı, demokratik bir ortamda seçime gitmek istiyoruz.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Ogan ve Kılıçdaroğlu’nun “seçim güvenliği” konusunu görüştükleri belirtildi.

Ogan ile Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmesi yaklaşık 25 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Oğan, “Türkiye’nin seçim güvenliğinin demokratik ortamda sağlandığı, vatandaşların kafasında soru işaretinin kalmadığı bir seçime gitmek istiyoruz.”

Ogan dedi ki:

“Bugün seçim güvenliğine ilişkin endişelerimizi paylaşmak için ziyaret ettik. Millet İttifakı olarak çalışmalarından bahsettiler. Bilgi alışverişinde bulunmak için arkadaşlarımızı görevlendirdik. Diyalog kapılarını bu seçim için açık tutacağımızı söyledik. Seçmen listesinde epeyce Suriyeli var Iraklı, Afganlı, Pakistanlı, diğer bölgelerden seçmen olduğunu öğrendik.Bu yönde endişelerimiz var.

Diğer bir endişe kaynağımız ise deprem nedeniyle bölgeden ayrılan 2 milyonu aşkın seçmenden sadece 450 bini kayıt yaptırdı. Yani oy kullanabilecekleri noktaya kadar. Ancak 1 milyon 626 bin seçmen kayıt yaptırmadı. Bu hem demokraside büyük bir sorun, hem de seçmen iradesinin sandığa yansıması, seçim güvenliğini seçimlere sokacak bir iddiadır.

Depremdeki kayıpların açıklanan rakamların üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Beyin sarsıntısı brifingini aldığımda Naci Görür Bey de ölü sayısının çok daha fazla olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.

Açık oylarla ilgili son yayınlanan yönetmelikte hala boşluklar olduğunu görüyoruz. Şöyle söylenir; “Sandık görevlileri yeterli niyetle kaşelemeyi unuturlarsa oylar geçerli sayılır.” Yüksek Seçim Kurulu, sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl belirleyecek? Açıkcası merak ediyoruz. Türkiye’nin seçim güvenliğinin demokratik bir ortamda sağlandığı, vatandaşların kafasında soru işaretinin kalmadığı bir seçim yapmak istiyoruz.

Ülkemizin bu en değerli seçkisinde tahminlerimiz hala karanlık noktalar ve gri alanlardan yana. Bunu ortadan kaldırmak için hem Muharrem İnce Bey’den hem de Recep Tayyip Erdoğan Bey’den randevu talep etmiş; Kabul ederlerse onları ziyaret edeceğiz. Gündemimiz tek başlık altında. Seçim güvenliğinden bahsediyoruz. Bunun dışında ne Sayın Kılıçdaroğlu ile ne de diğer değerli adaylarla rastgele bir bahiste karşılaşmadık. Diğer konuları da başkalarıyla tartışmayacağız.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu