Haber

2023 bütçesi TBMM Genel Kurulu’nda

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Heyeti’nde 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri başladı.

Genel Kurul, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Birçok Avrupa ülkesinden önce dünyada bir öncü olarak kadınların seçme ve seçilme hakkının kabulünün 88. yıl dönümü olduğunu belirten Şentop, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı ve ilk başkanımız. Bu ileriye dönük ve öncü kararın alınmasında ve tüm süreçte emeği geçen Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü milletvekillerini saygı ve minnetle anıyorum. Tebrikler.” dedi.

Şentop, Cumhuriyet’in bütçe müzakerelerinin 100. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, bütçe konusundaki sunumuna başladı.

Toplantıda daha önce alınan karar doğrultusunda 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2021 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi’nin ilk günü görüşülecek.

12 gün kesintisiz sürecek bütçe görüşmeleri 16 Aralık Cuma günü sona erecek. 8 şubede kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesap görüşmeleri görüşülecek.

Liderlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan Genel Heyet Salonundaki yerlerini aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu