Haber

Eskişehir’de Ayşenur Çolakoğlu davası: Ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezası talebi

Eskişehir’de Ayşenur Çolakoğlu’nun ölümü davasında tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan sanık için ise 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kütahya T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Hasan F. (23), davanın Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Cinayete yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Muhammed Ali F. (21), duruşmaya katılmadı. Duruşmaya mağdur Ayşenur Çolakoğlu’nun yakınları katıldı.

Savunmasını yapan Hasan F, öldürme kastıyla hareket etmediğini, olayın kazara meydana geldiğini ileri sürdü.

Mahkeme savcısı, davaya ilişkin mütalaasında, Hasan F.’nin “kasten kadın öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “ruhsatsız silah taşıma ve kullanma” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, tutuksuz sanık Muhammet Ali F.’nin “suç ortaklığı” gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapis ve tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, Muhammet Ali F.’nin tutuklanması talebini kabul etmedi.

Sanığın savunmasının ardından heyet, avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı 29 Şubat’a erteledi.

Ayşenur Çolakoğlu’nun ailesinin avukatı Sermin Ertem, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmada mütalaa veren savcının, sanıkların tutanakta belirtilen sevk esasları uyarınca cezalandırılmasını istediğini söyledi. iddianame.

Mahkeme heyetinin adil ve caydırıcı bir karar vereceğine inandıklarını belirten Ertem, “Görüş gereği sanık hakkında ‘kasten kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ceza istendi. Ceza istendi. Diğer sanık hakkında ise bu suça yardım ettiği gerekçesiyle sanıkların savunmasını kabul etmiyoruz. Duruşmada da.” “Olayın kaza olmadığını savunmamızı yaptık. 4 el ateş edildiği için ifadelerini kabul etmiyoruz.” dedi.

Baba Mesut Çolakoğlu, mahkemenin kararına güvendiğini ve sanıkların hak ettikleri cezayı alacaklarına inandığını söyledi.

Kızına yapılanların barbarca ve canavarca olduğunu belirten Çolakoğlu, “Kimse kimseyi öldüremez. Kimse onu hayattan koparamaz. Kızımın uğruna yaşayacak bir şeyi vardı ama yapamadı. Bu yüzden var. Diyecek bir şey yok. Diğer gençlerimiz ve çocuklarımız huzur içinde yaşasın. Sosyal ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarımız özgürce seyahat edemeyecek mi? “Olay sırasında sanık bizzat 112 Acil Çağrı Merkezini arıyor. Oradan ‘Birini öldürdüm’ diyor. Zaten 4 kurşun sıktığını belirtiyor. Açıklamalarda hepsi mevcut. Otopsi raporunda her şey açık. Bunun için bir şahide gerek yok.” dedi.

Etkinlik

Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Yeşilkayalar Caddesi’ndeki evde Hasan F. ile sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu (21) arasında 17 Aralık 2022’de tartışma çıktı ve silahla vurulan genç kız hayatını kaybetti.

Kuaförde çalışan ve ustalık belgesi almak için son sınavına girdiği gün öldürülen Çolakoğlu’nun cinayet zanlısı Hasan F. tutuklanırken, ev arkadaşı Muhammet Ali F. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

polatli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu