Yaşam

İmam Şafii kimdir? İmam Şafii’nin türbesi nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan neden ziyaret etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şeker mısır O gitti . Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında İmam Şafii’nin türbesini de ziyaret etti. İmam Şafii’nin kim olduğu merak ediliyor. İmam Şafii hangi mezhebin kurucusudur? İmam Şafi kimdir? Detaylar burada…

İMAM ŞAFI KİMDİR?

Asıl adı Muhammed bin İdris bin Abbas el-Şafii olan İmam Şafii’nin baba soyu, dört büyük Sünni mezhepten biri olan Şafii mezhebinin kurucusudur. Muhammed’in dördüncü nesil dedesi Abdülmenaf’a kadar uzanır.

Nesebinin çeşitli aşamalarında atalarına bağlı olarak Kureyş, Muttalibi ve Şafii isimleriyle anılan İmam Şafii, Hanefi mezhebinin kurucusu İmam Ebu Hanife’nin vefat ettiği 767 (Hicri 150) yılında Gazze’de doğmuştur. uzak. Babası İdris’in vefatından sonra iki yaşındayken annesiyle birlikte Mekke’ye giden Şafii, küçük yaşta Kur’an-ı Kerim’i ezberledi ve akıcı Arapça konuşan Huzeyl kabilesinden şiir ve edebiyat öğrendi. Şafii, 15 yaşındayken Mekke Müftüsü Müslim bin Halid ez-Zena’dan ders alarak fetva verebilecek hale geldi.

İMAM ŞAFIFİ KİMLERDEN DERS ALDI?

Medine’de Maliki mezhebinin kurucusu ve dönemin fıkıh üstadı sayılan İmam Malik bin Enes’ten ders alan Şafii, Süfyan bin Uyeyne, Fudayl bin İyaz ve amcası gibi birçok alimden hadis rivayet etmiştir. Muhammed bin Şafii. Iraklı hukukçuların kitaplarını İmam Muhammed bin Hasan’dan alan Şafii, onunla fıkhî konularda tartıştı. Şafi’i, İmam Ahmed bin Hanbel ile Hicri 187’de Mekke’de, 195’te ise Bağdat’ta görüşerek Hanbeli fıkhına, metoduna, nesih ve nesih konusuna hakim oldu. Daha sonra Bağdat’ta “Kavli Kadim-Eski Tarikatı” adlı görüşlerini ortaya koydu. Hicri 200’de Şeker mısır ’ye giden Şafii, görüşlerini “Kavli Cedid-Yeni Mezhep” olarak sınıflandırmıştır. Fıkıhla ilgili “El-Hucja” adlı eseri Irak’ta, “El-Umm” adlı eseri ise Irak’ta yayımlandı. Şeker mısır Fıkıh görüşlerini . İmam Şafii’nin mezhebi “Bağdat fıkhı” ve ” Şeker mısırFıkıh iki döneme ayrılmıştır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Şeker mısır‘ye resmi bir ziyarette bulundu. Şeker mısır Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile başkent Kahire’deki İttihatiye Sarayı’nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısının ardından İmam Şafii Türbesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, türbede eşi Emine Erdoğan ile Abdulfettah es-Sisi ve eşi de eşlik etti.

Kaynak: Haberler.com Haber Merkezi / Gündem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu