Ekonomi

Güney Kore’de fabrika iyimserliği son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

S&P Global tarafından Perşembe günü yayınlanan bir ankete göre, Güney Kore imalat sektörü Nisan ayında daralma işaretleri gösterdi ve satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayındaki 49,8’den 49,4’e geriledi. Bu, PMI’ın büyümeyi daralmadan ayıran 50 puanlık eşiğin altına düştüğü üst üste ikinci ayı işaret ediyor ve Ağustos 2023’ten bu yana en düşük okuma.

Genel daralmaya rağmen Güney Kore’deki imalatçılar iyimserliklerinin arttığını ifade ediyor. Anket, Nisan ayında her ikisi de 50 puan sınırının üzerine çıkan üretim ve yeni siparişlerdeki hafif iyileşmelerin etkisiyle geleceğe dair iyimserliğin Mayıs 2022’den bu yana en yüksek noktaya ulaştığını ortaya koydu. Üretim ve yeni siparişler alt endeksleri sırasıyla 50,1 ve 50,3’e yükselerek Mart ayındaki düşüşün ardından marjinal büyümeye dönüş sinyali verdi.

Yeni ihracat siparişleri art arda dördüncü ayda da genişlemeye devam ederken, Çin anakarası ve daha geniş Asya-Pasifik bölgesinden gelen talep bu büyümeye katkıda bulundu. Ancak, yeni ihracat siparişlerindeki artış hızı bir önceki aya göre daha yavaş oldu.

Raporda vurgulanan endişe alanlarından biri de 11 aylık büyümenin ardından Nisan ayında azalan istihdam oldu. Buna ek olarak, girdi ve çıktı fiyatlarındaki enflasyon keskin bir şekilde yükselerek Kasım ayından bu yana görülen en yüksek artışa işaret etti.

Bu zorluklara rağmen, imalat sektörünün güveni hem yurtiçi hem de ihracat siparişlerinde sürdürülebilir bir toparlanma beklentisiyle artıyor. İmalatçılar, yeni ürün lansmanlarının ve düşük faiz oranlarının sektördeki toparlanmayı destekleyeceğinden umutlu.

Güney Kore’nin ekonomik büyümesine ilişkin son veriler imalat anketi için bir zemin oluşturdu. Ekonomi ilk çeyrekte, iç tüketimdeki artış ve güçlü ihracat performansı nedeniyle tüm tahminleri aşarak son iki yılın en hızlı büyümesini kaydetti. Bu ekonomik genişleme, imalatçıların önümüzdeki yıl için olumlu bir görünüm sergilemesine katkıda bulunabilir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu