Haber

Türkiye’nin İsrail’e soykırım davasında müdahil olma kararı: Hazırlıklar sürüyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Partili Cüneyt Yüksel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın duyurduğu Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına Türkiye’nin müdahil olması kararına ilişkin hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yürütülen süreç kapsamında Türkiye’nin, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin UAD’de İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdığını belirtti.

Davaya Nikaragua ve Kolombiya’nın da müdahillik başvurusu yaptığını hatırlatan Yüksel, Türkiye’nin kararına ilişkin çalışmaların uzun süredir devam ettiğini aktardı: “Müdahillik kararının Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından alınmasının akabinde hukuki çalışmalarımız neticesinde resmi başvurumuzu yapacağız… Türkiye, İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olan ilk İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olacak.

Uluslararası hukukun, hiçbir istisnaya ve istisnacılığa izin verilmeksizin, her koşulda herkese eşit bir şekilde uygulanması gerekiyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın da bu prensiple hareket edeceğine inanıyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu