Haber

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI MÜNİR KARALOĞLU HEYELAN BÖLGESİNDE

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Niksar ilçesinin Günebakan köyünde heyelan bölgesinde inceleme yapmak üzere sabah saatlerinde Ankara’dan hava yoluyla Tokat’a geldi. Karaloğlu’nu, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük karşıladı. İl protokolü gereği Günebakan köyüne giden Karaloğlu, bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimiz bugün hasar tespit çalışması yapacak. Daha sonra heyelanın ne kadar süre devam edeceğini jeologlarla konuşacağız. Bölgede tahliye edilen 40 ev dışında riskli yapı var mı?” ‘, yok mu?’, ona göre karar vereceğiz. Daha sonra bölgenin genel hayatını etkileyecek bir karar alacağız. Bölgede evleri hasar gören vatandaşlarımıza hak sahibi olabilmek, evlerini yeniden inşa edebilmek için böyle bir karar alacağız. Tekrar geçmiş olsun” dedi.

Karaloğlu’nun telefonla aradığı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileyerek, “Çok şükür olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bizim yapmamız gereken, hasarı hızla tespit etmektir. Deprem bölgelerinde olduğu gibi hak sahipliğine ilişkin zemin etüdü yaparak, “Çevre Bakanlığımızın yaptığı gibi sağlam ve gelecekte sorun çıkarmayacak köy evleri inşa etmek. Sana acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha tekrarlanmaktan korusun. Merak etmeyin, Cumhurbaşkanımız gibi bir dünya liderimiz var” dedi.

ilkadimajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu