Ekonomi

Dünya Bankası: Türkiye programları hızla ilerliyor

Dünya Bankası Türkiye Ülke Müdürü Humberto López, Dünya Bankası programlarının dünyanın her yerinde aynı kurallar çerçevesinde yürütüldüğünü, Türkiye’nin programlarının da bu şekilde ilerlediğini, operasyonda Türk tarafıyla çok yakın çalıştıklarını vurguladı. projelerin başarıyla hayata geçirildiğini ve yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Ekonomim’den Mehmet Kaya Soruları yanıtlayan Humberto López, Dünya Bankası’nın mali yılı (1 Temmuz-30 Haziran) dikkate alındığında bu mali yıl sonu itibarıyla tahsis edilen bedelin yüzde 11’inin mevcut projelerde kullanıldığını kaydetti. Dünya Bankası’nın şu anda Türkiye’de uyguladığı projelerin toplam bedelinin 11 milyar dolar civarında olduğunu anımsatırken, tüm kümenin toplamda 17 milyar dolar civarında proje stokunun bulunduğunu ve bunu aşacak yeni programların tartışıldığını belirtti.

Dünya Bankası Kümesi’nin Türkiye’de yürüttüğü projelerde muhataplarıyla iyi ilişkiler bulunduğunu ve bazı açılardan hızlı, hatta programın ilerisinde olduklarını kaydeden López, önümüzdeki dönemde önemli projelerin hayata geçirilmesi için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. yürürlüktekilere ek olarak.

‘KENDİ HAZIRLIKLARIMIZI 12 AY İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ’

Türkiye’nin enerji projeleriyle ilgili gündemi hatırlatan López, Türkiye’nin COP28’de açıkladığı programın, özellikle yenilenebilir enerji alanında çok yıllı üretim, iletim ve dağıtım için 100 milyar dolarlık yatırımı işaret ettiğini hatırlattı. Dünya Bankası’nın kamu münhasırlığı iletimi için 150 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalıştığını ancak bunun henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu açıkladı. López, “Bu aşamada benim tahminim 12 ay içerisinde kendi hazırlıklarımızı bitireceğimiz yönünde. “Bu arada EBRD, İslam Kalkınma Bankası ve Asya Kalkınma Bankası ile temaslarımız devam ediyor” dedi.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu