Ekonomi

Kılıçdaroğlu’nun adaylığından sonra kim ne dedi?

Millet İttifakını oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlar toplantısının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifakın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Millet İttifakı 12 başlık altında anlaştı, genel liderler başkan yardımcısı olacak. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yol haritasının açıklandığı metinde İmamoğlu ve Yavaş’a merakla beklenen asistanlık teklifine yer verildi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin ilk değerlendirmeler:

Kılıçdaroğlu: İşte başlıyoruz!

CHP Genel Lider Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın Sayın Genel Başkanlarına güvenleri için teşekkür ediyorum. Artık el ele, omuz omuza yürüyecek çok yolumuz var. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. İşte başlıyoruz!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…

Babacan: Birlikte kazanacağız

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan: Saatlerce açık havada toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımız olarak “Birlikte kazanacağız.” Şimdi Türkiye’nin birlik olma zamanı. Tarihi başarımıza seçim gecesi imza atacağız.

Karamollaoğlu: Masada buluşturmak için yola çıktığımız gibi

Saadet Partisi Genel Lideri Karamollaoğlu: Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun! Saadet Partisi: Türkiye’nin tüm renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık.

İmamoğlu: Aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu: Millet İttifakı olarak Genel Liderimizin liderliğinde, ülkemizin her bir ferdinin hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyoruz.

Yavaş: birlikte merhamet var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Birlikte rahmet olur, rahmet olur. Değerli Genel Başkanlarımıza güvenleri için teşekkür ederiz. Türkiye’nin ikinci yüzyılına doğru her zaman umutla ve memnuniyetle yürüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu