Teknoloji

Kişisel verilerinizi korumak için atabileceğiniz proaktif adımlar “Kişisel verileriniz, haklarınız”

Kullanıcılar çeşitli popüler uygulamaların getirdiği erişim kısıtlamalarını aşmak için farklı alternatiflere yöneliyor. Büyük miktarda bilginin sürekli toplanıp analiz edildiği günümüz dünyasında veri ihlalleri, kimlik hırsızlığı ve gizlilik ihlalleri her zamankinden daha belirgin hale geliyor. Bu nedenle dijitalleşen dünyamızda kişisel bilgilerin korunmasının önemini hatırlatmak amacıyla her yıl kutlanan 6 Şubat 2024 Güvenli İnternet Günü’nde Kaspersky uzmanları, kullanıcıların veriler konusunda proaktif davranmasının kritik bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor. güvenlik.

2023 yılında Brezilya, İrlanda ve Japonya’da bazı popüler uygulamaların kısıtlanmasına ilişkin tartışmalar çeşitli ülkelere de sıçradı. Amerika Birleşik Devletleri’nde TikTok’a erişimi kısıtlamaya yönelik müzakereler, eyaletlerin yarısından fazlasında devlet tarafından verilen cihazlarda Çin kaynaklı uygulamaların sona erdirilmesiyle sonuçlandı. Ancak popüler servisler söz konusu olduğunda kullanıcılar en sevdikleri uygulamalardan vazgeçmeye pek niyetli değiller. Yasaklama ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalan kullanıcılar, içeriğe erişmek için yedekleme uygulamaları veya kaçak kopyalar yüklemek gibi alternatif yollara başvuruyor.

Bu tür kısıtlamalardan kaçmaya çalışanlar tarafından kullanılan sahte yazılımlar genellikle beceriksizce geliştirilir, bilinmeyen gizlilik politikalarına sahiptir veya kullanıcıların haklarını açıkça ihlal eder. Ayrıca bu uygulamaların birçoğu kullanıcı sayısının yetersiz olması gibi nedenlerden dolayı bir süre sonra kaybolma eğiliminde oluyor. Bu, hassas bilgilerin üçüncü tarafların eline geçebileceği anlamına gelir.

 

Bu tür hoş olmayan senaryolardan kaçınmak için Kaspersky uzmanları aşağıdaki ipuçlarını paylaşıyor:

1. Cihazlarınıza herhangi bir şey yükleme konusunda acele etmeyin.

Bir uygulamaya ilişkin herhangi bir sınırlama hakkındaki tartışmalar hiçbir zaman uygulamanın yasaklanmasına yol açmayacaktır. Bir alternatif bulmak için acele etmek, bilgilerinizi riske attığınız anlamına gelebilir. Çünkü bu tür uygulama veya hizmetlerin korsan kopyaları, kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliğine yeterince öncelik vermeyebilir. Doğrulanmamış bir uygulamayı herhangi bir cihaza yüklemeden önce her zaman artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurun. Resmi uygulama mağazaları bu konuda her zaman en iyi ve en güvenli seçenek olmaya devam ediyor.

2. Her zaman gizlilik haklarınızı önceden kontrol edin.

Başlamak için en iyi yer, ülkenizin müşteri haklarını ve kişisel verilerin işlenmesini düzenleyen mevzuatı hakkında daha fazla bilgi edinmektir. Uygulamanın gizlilik politikasını okurken kullanıcıların haklarına saygı gösterip göstermediğini ve yalnızca hak ettikleri verileri toplayıp toplamadıklarını önceden kontrol etmek önemlidir. Müşteri hizmetlerine başvurabildiğinizden ve kişisel bilgilerin silinmesini talep edebildiğinizden emin olun.

3. Gereğinden fazla bilgi paylaşmak. Veri paylaşımı güvenli bir seçenek değildir.

Veri güvenliği önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle kişisel verilerin yanlışlıkla ifşa edilmesi veya kötüye kullanılması riski bulunduğundan, kullandığınız uygulamaların hakkınızda topladığı veri miktarını en aza indirdiğinizden emin olun. Ek olarak, bireysel veriler paylaşıldıktan sonra dağıtımını ve kullanımını kontrol etmek genellikle zordur ve bu da potansiyel olarak uzun vadeli gizlilik sorunlarına yol açabilir. Bu tür sorunları önlemek için, bunlar olmadan çalışabilecek uygulamaların fotoğraf akışına, kişilere ve konuma erişimini sonlandırın. Bu aynı zamanda uygulamaların mikrofon kullanımı için de geçerlidir. Sınırlı erişim, uygulamaların söylediklerinizi dinlemesini ve kişisel bilgilerinizi toplamasını önleyecektir.

4. Modern güvenlik çözümleri kişisel verilerinizi çevrimiçi ortamda güvende tutabilir.

Modern güvenlik çözümleri, uygulamaların kişisel bilgilere erişmesini engelleyebilir, telefon numaraları ve diğer veriler sızdırıldığında kullanıcıları uyarabilir ve kötü amaçlı belgeler indirildiğinde onları uyarabilir. Bazı kolay talimatları izleyerek kişisel verilerin güvenliğini artırmaya yardımcı olan hizmetler de vardır.

Kaspersky Web İçerik Analizi Uzmanı Anna Larkinadiyor: “Popüler uygulamaları kısıtlamak eskisinden daha yaygın bir uygulama haline geldi. Yeni uygulama arayan kullanıcılar her zaman şeffaf gizlilik politikasına sahip kaliteli bir uygulama bulamıyor. Kullanıcı haklarını bilmek ve uygulamanın verileri kim ve nasıl topladığına dikkat etmek kişisel bilgilerin yanlış ellere geçmesini önlemeye yardımcı olabilir.” yardımcı olabilir.” 

 

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş küresel bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya çapında işletmeleri, kritik altyapıyı, hükümetleri ve tüketicileri korumaya yönelik sürekli olarak yenilikçi çözümlere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle mücadele etmek için önde gelen uç nokta savunmasını, özel güvenlik ürün ve hizmetlerini ve Siber Bağışıklık çözümlerini içerir. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve şirket, 220.000’den fazla ticari müşterinin kendileri için en önemli şeyleri korumasına yardımcı oluyor

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu