Haber

Öztrak’tan IMF yanıtı: Ülkemizi ekonomik krize sokmayız, krizden çıkarırız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 26 gün kaldığını hatırlatan Öztrak, “Bir asır önce, ebedi Genel Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihin en büyük zaferlerinden biri olan emperyalizme karşı saf tutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düve. Cumhuriyetimizi kazanan ve kuran aziz milletimiz, 14 Mayıs’ta yeni bir tarih yazacaktır.”

‘ÜLKEMİZDEKİ İŞSİZ SAYISI 98 ÜLKE NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA’

Hükümetlerin başarısının, iş arayanlara ne kadar iş bulabileceği ile ölçüleceğini savunan Öztrak, “Şubat ayı verilerine göre ülkemizde gerçek işsiz sayısı bir yılda 948 bin kişi, gerçek işsiz sayısı ise 948 bin arttı. işsiz sayısı 8 milyon 941 bin kişiye ulaştı. Bu sayı dünyadaki 98 ülkenin nüfusundan fazladır.

‘İLK 3 AYDA 2 MİLYAR 154 MİLYON LİRA DÖVİZ MEVDUATINA ÖDENEN PARA’

Cari açıkta son 10 yılın rekorunun kırıldığını belirten Öztrak, şöyle devam etti:

“Bütçe açığı da etkisini gösterdi. Yılın ilk üç ayında bütçe açığı 250 milyar lirayı geçti. Bu açık, faiz dışı harcamaların ikiye katlanmasından kaynaklanmaktadır. “Hazineye yük olmaz” dedikleri Döviz Korumalı Mevduata ilk 3 ayda ödenen para 2 milyar 154 milyon lira oldu. Aynı dönemde ‘biz kuruş ödemeden yaparız’ dedikleri döviz garantili KÖİ’lere ödedikleri para da yüzde 115 artarak 12 milyar 488 milyon lira oldu.”

İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ni hatırlatan Öztrak, “İstanbul, Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nde 6 ayda 13 sıra gerileyerek 90’ıncı sıraya geriledi ama bu beyler ‘Finans Merkezi açılıyor’ deyip binaların kapılarına kurdele kestiler. . İnşa ederek finans merkezi olamazsınız. İnançla finans merkezi olmak” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU KAZANACAK, Türkiye GÜVENİLİR BİR HÜKÜMET KURACAK’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağını savunan Öztrak, şunları söyledi:

“Genel Önderimiz Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak, Türkiye yeniden güvenilir bir yönetime kavuşacak, adalet, hak ve hukuk gelecek, iktidar kral olmayacak, plan program olacak, ülkemizin büyük potansiyeli harekete geçirilecek. . Şeffaf, millete hesap verebilir, sürdürülebilirliği ve çevreye saygıyı ön planda tutan politikalarımız yerli ve yabancı tüm yatırımcılara güven vermektedir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında milletimiz önce rahata kavuşacak, sonra refaha kavuşacaktır.”

“IMF ile görüştük”

Faik Öztrak, partisinin IMF ile görüştüğü iddialarına ilişkin olarak, “Fon tüzüğünde yazılı olan ve kendisine verilen ‘muhalefeti dinlemek’ misyonu çerçevesinde üstü kapalı değil, alenen görüşeceğiz. sermayesi bize verilen ve Türkiye’nin ortak olduğu Uluslararası Para Fonu ile misyon olarak. Konuştuk. Ülkemizi ekonomik krize sokmayız, krizden çıkarırız” dedi.

‘TERÖR İÇİN KİMSE KILIÇDAROĞLU’YLA YAN KARŞILAMAK ZORUNDA DEĞİL’

Kemal Kılıçdaroğlu aleyhindeki iddialara değinen Öztrak, “Hain terör örgütünün saldırdığı tek lider olan cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını terörle gündeme getirmeye çalışıyor. Herkes bilecek. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kuvayimilliye’den gelen Türkiye’nin Kurucu Partisi’nin genel başkanının adını terörle yan yana anmanın ne hakkı ne de yeridir” dedi.

‘ABD ŞİRKETİYLE ÇALIŞMAMIZ GİZLİ BİR BİLGİ DEĞİLDİR’

Parti Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Metropol araştırma şirketi başkanı Özer Sencar, katıldığı bir yayında ‘CHP’nin 2015 seçim sürecinde bir Amerikan şirketi ile çalıştığını’ söyledi. İddia doğru mu?” sorusuna Öztrak, “Bu gizli yeni bir bilgi değil. O dönemde yazılmış ve çizilmiştir. Bu nedenle bu soruyu soranlara ‘yemekten sonra günaydın’ demek gerekiyor. Hesaplarımız açık ve Sayıştay denetimine tabidir. İşini bilen herkesten profesyonel hizmet alıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu