Sağlık

Türk doktorlardan yabancı meslektaşlarına canlı nakil eğitimi

Dünyaca ünlü karaciğer nakli uzmanı Prof. Hollanda’dan Türkiye’ye geldi. Leiden Üniversitesi’nden Dr. Jan Lerut ve 15 kişilik bir grup, geçtiğimiz hafta Türk cerrahların gerçekleştirdiği çok sayıda ‘canlı donörden karaciğer nakli’ ameliyatını izledi ve Türk meslektaşlarından detaylı bilgi aldı.

Organ Nakli Merkezi Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, Doç. Dr. Ali Özer, Doç. Tonguç Utku Yılmaz, Radyoloji Uzmanları Dr. Güzide Özdil, Dr. Bedriye Koyuncu Sökmen ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yaman Tokat, canlı donör naklinin inceliklerinden donör ve alıcının ameliyat öncesi hazırlanmasına kadar; Organ nakli sonrası hukuki, tıbbi ve etik prosedürlerden klinik takibe kadar birçok konuda eğitim verdi.

Acıbadem Üniversitesi CASE Merkezi’ni ziyaret ederek bir hafta süren nakil ameliyatları ve hasta gözlemlerinin ardından Leiden Üniversitesi ekibi, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde düzenlenen Canlı Donör Karaciğer Nakli Sempozyumu’nda bir araya geldi.

Canlı vericiden organ naklinin ayrıntılarını Türk cerrahlardan dinleyen yabancı heyet, bu bilgiler ışığında kendi ülkelerinde canlı vericiden karaciğer nakli programı başlatmak üzere yola çıkacaklarını belirterek, Türk doktorlardan da söz aldı. Kendi ülkelerindeki çalışmaları desteklemek.

Prof. Dr. Jan Lerut, Türkiye’nin canlı donör naklinde hem sayı hem de sonuç açısından son derece etkileyici bir performans gösterdiğini belirterek, “Bir hafta içinde Türk cerrahların bu işi en iyi şekilde yaptığını gördük ve öğrendik. çok fazla. “Çalışmalarınızın kalitesinden ve teknik ilerlemenizden dolayı sizi tebrik ediyoruz” dedi.

haber-arguvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu