Ekonomi

Üniversite öğrencilerinin fon sepeti yarışması sonuçlandı

Üniversite öğrencilerini uzun vadeli birikim ve yatırıma yönlendirmek amacıyla Takasbank, TSPB ve TKYD iş birliğinde düzenlenen “Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması”nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

18 Nisan 2022 tarihinde başlayıp 30 Kasım 2022 tarihinde sona eren Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması’na katılan üniversite öğrencileri, oluşturdukları portföylerini sanal ortamda yönetti.

Üniversite öğrencilerini uzun vadeli yatırımlara yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi vermek ve Türkçe’nin yaygınlığını artırmak amacıyla ‘Altın Yumurtam Üniversite Fon Sepetim Yarışması’nda üniversite öğrencileri sanal ortamda yatırım fonu portföyü oluşturdu. Farklı yaş aşamalarında Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS). kendilerine uygun yatırım politikasını temsil eden genç (20 yaş), orta yaşlı (40 yaş) ve yaşlı (65 yaş ve üzeri) olmak üzere üç farklı senaryoda profillerden en az birini seçip yönetmeleri istenmiştir. yaşlar. Her senaryo için 1 milyon TL sanal bütçe ile düzenlenen yarışmada yarışmacılar, her senaryo için farklı oran ve risklere sahip TEFAS’ta işlem gören yatırım fonlarına yatırım yaparak portföylerini yönetti.

Yarışmanın teknik altyapısı Sermaye Piyasası Kurulu’nun fon sepeti kuralları çerçevesinde Takasbank tarafından kurulup işletilen TEFAS tarafından karşılanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu