Ekonomi

Cardano Vakfı CEO’su Blockchain ağı için yeni bir döneme işaret etti

Investing.com – Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregard, merkezsiz yönetişimde yeni bir dönüşüm çağını duyurdu.

Yatırım dünyasında öne çıkmak ve kazancınızı artırmak için InvestingPro ile tanışın! Şimdi %20’ye varan indirimden faydalanın. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Cardano topluluğunun en etkili üyeleri arasında yer alan Frederik Gregard, sosyal medya platformu X üzerinden geçici anayasanın yakında yayımlanacağını duyurdu. Belge hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Gregard, bu belgeyi Cardano için yönetişimin merkezsizlik sürecinin kilit noktası olduğunu vurguladı. Cardano ekosisteminde anayasanın devreye alınmasının ardından topluluğun yönetişim sisteminin temelini oluşturmada hayati bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Geçici anayasanın Cardano yönetimindeki temel ilkeleri, şeffaflık, açıklık ve topluluk büyüdükçe ADA sahibi olan herkesi kucaklamayı düşünen ileriye dönük kararların işlenmesi yoluyla somutlaştırmayı içerdiğinden bahsediliyor.

Cardano’nun önündeki güncelleme: Chang Hard Fork

Cardano, bu yıl Chang Toughfork güncellemesiyle 2024’ün ilk teknik değişikliğini görecek. Bu güncelleme, topluluk tarafından bir hükümetin kuruluşunun ilk adımının oluşturulmasını sembolize etmesi açısından önemli olarak görülüyor. Güncelleme, ADA topluluğu tarafından desteklenen ve onaylanan fork’a özgü bir mutabakat yöntemi olan özel bir mutabakat mekanizması aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Chang Hard Fork ile gerçekleşecek temel değişiklik, Cardano için artık Delege Temsilcileri (DReps) tarafından düzenlenen yönetişim modeli olacak. Yönetişim çerçevesi, DReps’in Cardano Blockchain ağının çalışmasını etkileyen konularda oy hakkına sahip olduğu topluluk çapında çeşitli organizasyonları içermektedir.

ADA’da son durum

ADA, geçen ay 0,81 dolara kadar yükseldikten sonra sert bir düzeltme aşamasına başladı. Bu süreçte 0,4 dolara kadar düşüş gören ADA, bu hafta 0,47 dolar seviyelerinde denge buldu.

camliyaylaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu